panel

Blog: E-coaching bij ZIEN in de Klas

28sep

083

Wat is het toch fijn om bij ZIEN in de Klas, een bedrijf dat volop in ontwikkeling is, te mogen werken. Zo kreeg ik dit schooljaar de kans om te starten met mijn eerste E-coachingstraject. Vanuit een arrangement was de vraag van school om de leerkracht te ondersteunen in de begeleiding van een hoogbegaafd meisje. School wilde graag meer handvatten om beter tegemoet te komen aan haar specifieke onderwijsbehoeften.

Naast mijn aanwezigheid in de klas, zijn we gestart met coaching op afstand middels de door onze hoogbegaafdheidsspecialist ontwikkelde digitale leeromgeving.
Een omgeving waarin ik als coach leermodules kan activeren, zodat de leerkracht allerlei verschillende informatiebronnen vindt om zijn of haar kennis en vaardigheden op het gebied van hoogbegaafdheid uit te breiden. Zo kun je verder lezen over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld ‘Leren, leren’, vind je er filmpjes en handige downloads zoals een interessequiz. Naast kennis en inspiratie krijgt de leerkracht ook de kans om hetgeen hij/zij geleerd heeft toe te passen in de eigen klas. Bij elke module past een opdracht voor de praktische uitwerking in de klas.

Na een kennismakingsgesprek zijn we gestart. Voor ons allebei zijn de eerste ervaringen positief. Binnen de digitale leeromgeving kan je gemakkelijk en snel communiceren met elkaar. Als begeleider kan ik goed de ontwikkeling van de leerkracht volgen en zien waar de vragen liggen. De lijntjes blijven hierdoor kort en ik kan snel feedback geven. De leerkracht is eveneens positief, zij geeft aan dat de vele verschillende informatiebronnen binnen de digitale leeromgeving zéér aanspreken, inspireren en je als leerkracht aan het denken zet.
Tijdens de tussentijdse evaluatie vertelde de leerkracht het volgende;

“Door deze afwisselende informatiebronnen raak ik geïnspireerd en denk ik vaak; Dat ga ik meteen morgen anders doen en inzetten. Zeker het stuk over de mindset bij (hoogbegaafde) leerlingen was een eye opener. Zo herkenbaar! Bij veel leerlingen die ik in de klas heb, maar ook bij mezelf!”

Ik vind het leuk om te ervaren dat e-coaching zo goed werkt en veel oplevert. Ik sta te popelen om nog meer leerkrachten te begeleiden via dit mooie middel E-coaching!

Geef een reactie

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly