panel

Dyslexie

Bij ZIEN in de Klas kun je terecht met al je vragen over dyslexie. We hebben een team van ervaren orthopedagogen en psychologen met veel kennis over dyslexie. Al onze orthopedagogen en psychologen zijn SKJ geregistreerd. ZIEN in de Klas Jeugdhulp is ISO 9001:2015 gecertificeerd en is aangesloten bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD). We bieden zowel particuliere zorg als vergoede dyslexiezorg. We werken volgens de richtlijnen van Stichting Dyslexie Nederland en Protocol Diagnostiek & Behandeling 2.0 2013. Een voorbeeld handelingsplan voor de te bieden hulp op ON2 en 3 vind je hier.

De wachttijd voor dyslexieonderzoek en dyslexiebehandeling bedraagt momenteel: geen wachttijd.
Klik hier om te zien in welke gemeenten ZIEN in de Klas actief is voor wat betreft de vergoede dyslexiezorg.
Klik voor meer informatie op ‘Dyslexieonderzoek’ , ‘Dyslexiebehandeling’, volg de Dyslexie Facebookpagina voor dagelijkse updates, ideeën en nieuwtjes rondom dyslexie of neem via de mail contact met ons op.

Tijdelijke aanpassing toelatingscriteria EEDTijdelijke aanpassing toelatingseisen dyslexie
Tijdens het onderwijs op afstand is het niet altijd gelukt hulp op ondersteuningsniveau 3 goed voort te zetten. Om de continuïteit in de dyslexiezorg te garanderen en leerlingen niet onnodig lang te laten wachten op de juiste zorg, heeft het NKD een aangepaste richtlijn uitgegeven. Hiermee kunnen leerlingdossiers per direct worden aangemeld. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over de gevolgen van de richtlijnen voor de aanmelding van jouw zoon/dochter of de leerlingen op jouw school.

Coronamaatregelen dyslexiezorg
Alle dyslexiebehandelingen worden momenteel digitaal voortgezet. Onze ervaringen hiermee zijn erg positief. Met dank aan ouders en kinderen. We werken met een beveiligde beeldbelmethode die voldoet aan de normen van ISO/IEC 27001 en NEN 7510 en is AVG proof.
Dyslexieonderzoeken vinden onder strikte voorwaarden plaats op scholen of op locatie van ZIEN in de Klas. Als de leerling en de onderzoeker, en de omgeving van beiden, zonder klachten zijn en zich er comfortabel bij voelen, kan het onderzoek fysiek doorgaan. De richtlijnen van het RIVM en het NKD worden hierbij gevolgd. In uitzonderingsgevallen wordt een onderzoek door de omstandigheden verplaatst naar later moment.

Heb je vragen over de maatregelen die wij nemen in onze dyslexiezorg? Neem gerust contact op met ons.

ZIEN in de Klas © 2020, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly