panel

Dyslexie

Bij ZIEN in de Klas kun je terecht met al je vragen over dyslexie. We hebben een team van ervaren orthopedagogen met veel kennis over dyslexie. Al onze orthopedagogen zijn geregistreerd bij het NVO. We zijn in het bezit van het keurmerk van het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie. We bieden zowel particuliere zorg als vergoede dyslexiezorg. We werken volgens de richtlijnen van Stichting Dyslexie Nederland en het Protocol Dyslexie Diagnostiek & Behandeling 2006 CVZ.

De wachttijd voor dyslexieonderzoek en dyslexiebehandeling bedraagt momenteel: geen wachttijd.

Klik hier om te zien in welke gemeenten ZIEN in de Klas actief is voor wat betreft de vergoede dyslexiezorg.

Klik voor meer informatie op ‘Dyslexieonderzoek’ , ‘Dyslexiebehandeling’, volg de Dyslexie Facebookpagina voor dagelijkse updates, ideeën en nieuwtjes rondom dyslexie of neem via de mail contact met ons op.

Coronamaatregelen dyslexiezorg 

Alle dyslexiebehandelingen worden momenteel digitaal voortgezet. Onze ervaringen hiermee zijn erg positief. Met dank aan ouders en kinderen. We werken met een beveiligde beeldbel methode die voldoet aan de normen van ISO/IEC 27001 en NEN 7510 en is AVG proof. 

Dyslexieonderzoeken vinden onder strikte voorwaarden plaats op scholen of op locatie van ZIEN in de Klas. Als de leerling en de onderzoeker, en de omgeving van beiden, zonder klachten zijn en zich er comfortabel bij voelen, kan het onderzoek fysiek doorgaan. De richtlijnen van het RIVM en het NKD worden hierbij gevolgd. In uitzonderingsgevallen wordt een onderzoek door de omstandigheden verplaatst naar later moment. 

Dyslexie Dossiers kunnen dan ook via de reguliere weg worden aangeleverd. Aanmeldingen worden binnen de gebruikelijke termijn verwerkt. Er is geen sprake van een wachtlijst of vertraging. 

Daarbij starten we in enkele regio’s bij leerlingen met proefbehandelingen. Dit kan bijvoorbeeld ingezet worden wanneer er ondanks kenmerken van dyslexie twijfel is of de diagnose past. Maar ook als de extra hulp op school minder goed geboden kon worden in de huidige omstandigheden, of als iets anders de lees- en spellingmoeilijkheden misschien veroorzaakt (denk aan gedrag, het niet zo lekker in je vel zitten of moeilijke dingen mee maken). 

Nu scholen weer kunnen toewerken naar het openen van hun deuren, blijven we uiteraard in nauw contact over wat dit zal betekenen voor de diagnostiek en behandelingen op de school. Zowel met ouders als scholen bekijken we de mogelijkheden en passen we onze werkwijze aan waar nodig/kan. 

Heb je vragen over de maatregelen die wij nemen in onze dyslexiezorg? Neem gerust contact op met ons. 

 

ZIEN in de Klas © 2019, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly