panel

Dyslexiebehandeling

met de methode leren lukt
Is er bij uw leerling/kind sprake van een lees- en/of spellingachterstand? Of zijn er vermoedens van dyslexie? Bij ZIEN in de Klas kunt u terecht voor (vergoed) onderzoek en behandeling.

 

Waarom kiezen voor de hulp van ZIEN in de Klas?

  • Het onderzoek vindt op de eigen school plaats, zodat de leerlingen in een voor hen vertrouwde omgeving kunnen blijven. De behandeling vindt op de school van de leerling plaats of op een locatie in de buurt. Zo mist een leerling zo weinig mogelijk belangrijke onderwijstijd.
  • De nieuwste en leukste leermethode Leren Lukt wordt gebruikt. Leren Lukt is ontwikkeld op basis van effectief bewezen aspecten vanuit jarenlange praktijkervaring en gebaseerd op recente ontwikkelingen vanuit de wetenschappelijke literatuur. Klanken worden aan kleuren of symbolen gekoppeld en er wordt een koppeling gemaakt met de spellingmethode van de school. In de methode Leren Lukt worden leerlingen ondersteund in het traject naar meer eigenaarschap. De leerling leert eigenaar te worden van zijn of haar leertraject door middel van schaalvragen en inzicht in eigen voortgang. Bovendien worden er aantrekkelijke en motiverende materialen gebruikt.
  • Een goede samenwerking en korte lijntjes tussen school, ouders en behandelaar zijn essentieel voor het behalen van de beste resultaten. Onze behandelingen duren 45 minuten, vinden wekelijks op een vast tijdstip plaats en we moedigen ouders aan bij de behandelingen aanwezig te zijn. In de behandelingen wordt huiswerk meegegeven waar de leerling samen met ouders aan kan werken tussen de behandelingen door.

Hoe zorgen we daarvoor:

  • Startgesprek met alle betrokkenen.
  • Regelmatige aanwezigheid ouders bij de behandelingen voor instructie thuis.
  • Het online dossier geeft up to date informatie over de behandeling aan ouders en school!

Weet u dat:

  • ZIEN in de Klas behandellocaties heeft in de regio’s Utrecht, Amsterdam, Lelystad, Amersfoort, Breda, Eindhoven en Den Haag e.o.
  • De behandelaren orthopedagoog of kinderpsycholoog zijn?
  • Richtlijnen van Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling (PDDB 2.0) en Stichting Dyslexie Nederland (SDN) worden gehanteerd.
  • Leerlingen die niet in aanmerking komen voor vergoede dyslexiezorg ook bij ons behandeld kunnen worden!

Aanmelden voor dyslexiezorg

Wilt u uw kind of leerling aanmelden voor een dyslexieonderzoek of dyslexiebehandeling? Dan kunt u contact met ons opnemen via info@zienindeklas.nl, via ons telefoonnummer 030-2437682 of u kunt direct de Intakevragenlijst invullen en opsturen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden dyslexie behandellocatie

Mochten er op een school vier of meer leerlingen zijn die in aanmerking komen voor dyslexiezorg, dan kan de school aangemeld worden als behandellocatie.

Klik hier om te zien in welke gemeenten ZIEN in de Klas actief is voor wat betreft de vergoede dyslexiezorg.

 

Voor meer informatie over dyslexiebehandeling download onze flyer of neem contact met ons op.

ZIEN in de Klas © 2020, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly