panel

Samenwerking Erasmus Universiteit Rotterdam

In onze dyslexiebehandelingen doen we al jaren wat werkt. Een wetenschappelijk onderbouwde aanpak is de basis van al onze behandelingen. Ook onze jarenlange ervaring met het werken met kinderen met dyslexie zorgt ervoor dat we onze behandelingen zeer effectief kunnen inzetten en mooie resultaten behalen. Deze kennis en know-how heeft geresulteerd in de ontwikkeling van onze eigen behandelmethode Leren Lukt

Opbouw en eigenaarschap
Er zit een duidelijke opbouw in de methode, die bestaat uit zes eilanden. De eilanden lopen op in moeilijkheidsgraad en sluiten goed aan bij de leerlijnen van spelling. We vinden het belangrijk dat leerlingen eigenaar zijn van hun leerproces en duidelijk inzicht hebben in hun voortgang. Daarom wordt er binnen Leren Lukt onder andere gewerkt met schaalvragen en stellen leerlingen hun eigen doelen. Daarnaast houden de leerlingen op de Schatkaart bij welke regels ze al beheersen. Zo zien ze precies wat al goed gaat en wat hen nog te wachten staat.

Onderzoeken en optimaliseren
Net als de dyslexiezorg in zijn geheel ontwikkelt ook onze werkwijze door. 
Sinds 2020 werken wij nauw samen met de Erasmus Universiteit in Rotterdam (EUR). Deze samenwerking heeft als doel effectiviteit van de behandelingen te onderzoeken en onze werkwijze steeds verder te optimaliseren. De eerste resultaten die het onderzoek naar de effectiviteit van onze behandelingen op het gebied van technisch lezen laten al een mooi resultaat zien! De kinderen die onze Leren Lukt behandelingen krijgen, laten gedurende het behandeltraject een aanzienlijke groei zien. Dit geldt zowel voor het lezen van losse woordjes, als voor het tekst lezen. Momenteel wordt het onderzoek verder uitgebreid. Zo willen we het verschil bekijken tussen kinderen die wel of niet de behandeling ontvangen. Ook de ontwikkeling die de leerlingen doormaken op gebied van spelling brengen we verder in kaart. Tot slot zullen we onderzoeken hoe gemotiveerd en zelfverzekerd zich voelen voor, tijdens en na de behandeling. 

Voor meer informatie over dyslexiebehandeling download onze flyer of neem contact met ons op.

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly