panel

Workshop: Oplossingsgericht coachen

‘Welke vragen kan ik de leerkracht stellen, zodat hij zelf tot een oplossing komt?’

De workshop ‘Oplossingericht coachen’  is voor intern begeleiders die oplossingsgericht coachen willen toepassen, zodat je positieve en effectieve coachingsgesprekken voert. Er kan tevens aandacht besteed worden aan hoe de lessencyclus Oplossing in de klas kan worden ingezet om de leerkracht te begeleiden.

Doel:
Kennis: Oplossingsgerichte theorie en technieken, flow-chart voor evaluatie werkrelatie, de 7 stappen dans tijdens gesprekken.
Vaardigheden: oplossings- en toekomstgerichte vragen stellen, en tools om technieken toe te passen in een coachingsgesprek.

De workshop bestaat bij voorkeur uit minimaal twee bijeenkomsten. In de eerste bijeenkomst wordt kort theorie aangeboden, de vertaling gemaakt naar praktijk in de klas en een eigen leerdoel opgesteld. In de tweede bijeenkomst wordt er teruggeblikt op je leerdoel, ervaringen uitgewisseld en verdiept in de theorie en praktijk. Tussen de twee bijeenkomsten ga je vaardigheden oefenen en is er (digitaal) contact met de trainer.

Al onze workshops zijn op maat en kunnen bij jou op school of op het IB-netwerk gegeven worden. Voor meer informatie of vragen over deze workshop, neem gerust contact met ons op.

 

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly