panel

Workshop: Oplossing in de klas

“De sfeer in de groep is niet prettig. Hoe werk ik samen met mijn leerlingen aan fijne groepssfeer?”
“Hoe zorg ik ervoor dat alle leerlingen betrokken worden bij de groep?”

De workshop ‘Oplossing in de klas’ is voor leerkrachten die de sfeer in hun groep willen verbeteren. In de workshop worden praktische tips gegeven om samen met de leerlingen te werken aan het groepsklimaat. Aan de hand van lessencyclus ‘Oplossing in de klas’ leer je hier oplossingsgerichte technieken.

Doelen:
Kennis: oplossingsgerichte theorie en technieken. De lessencyclus en opbouw van Oplossing in de klas.
Vaardigheden: oplossingsgerichte groepsgesprekken voeren en het geven van lessen gericht op het verbeteren van de groepssfeer.

De workshop bestaat bij voorkeur uit minimaal twee bijeenkomsten. In de eerste bijeenkomst wordt kort theorie aangeboden, de vertaling gemaakt naar praktijk en een eigen leerdoel opgesteld. In de tweede bijeenkomst wordt er teruggeblikt op je leerdoel, ervaringen uitgewisseld en verdiept in de theorie en praktijk. Tussen de twee bijeenkomsten ga je vaardigheden oefenen en is er (digitaal) contact met de trainer.

Al onze workshops zijn op maat en kunnen bij jou op school of op het IB-netwerk gegeven worden. Voor meer informatie of vragen over deze workshop, neem gerust contact met ons op.

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly