panel

Workshop: Motivatie

“Ik zou de leerling graag gemotiveerder willen zien. Wat kan ik doen om de motivatie bij mijn leerlingen te vergroten?”

De workshop ‘Motivatie’ is voor leerkrachten die graag de motivatie van leerlingen willen vergroten door inspirerend les te geven. In de workshop wordt onder andere aandacht besteed aan het geven van effectieve feedback zodat leerlingen hun doel willen behalen.

Doelen workshop:
Kennis: verschillende manieren van feedback, feedforward en feedup. Onderwijsleertheorieën  en de rol van sociale, emotionele en motivationele processen in het leren.
Vaardigheden: oefenen met eigen leerdoel met betrekking tot leerlingen motiveren en het geven van feedback.

De workshop bestaat bij voorkeur uit minimaal twee bijeenkomsten. In de eerste bijeenkomst wordt kort theorie aangeboden, de vertaling gemaakt naar praktijk in de klas en een eigen leerdoel opgesteld. In de tweede bijeenkomst wordt er teruggeblikt op je leerdoel, ervaringen uitgewisseld en verdiept in de theorie en praktijk. Tussen de twee bijeenkomsten ga je vaardigheden oefenen en is er (digitaal) contact met de trainer.

Al onze workshops zijn op maat en kunnen bij jou op school of op het IB-netwerk gegeven worden. Voor meer informatie of vragen over deze workshop, neem gerust contact met ons op.

Straatweg 2a, Maarssen

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly