panel

Workshop: Observeren in de klas

‘Hoe interpreteer en analyseer ik gedrag van kinderen en hoe bedenk ik een passende interventie daarbij?’

De workshop ‘observeren en gedragsfunctieanalyse’ is voor intern begeleiders die observaties en gedragsfunctie analyses willen inzetten om objectiever naar gedrag te kijken. In de workshop wordt onder andere aandacht besteed aan het gebruik van observatiemodellen, de interpretatie en analyse van de observatie en het vinden van een passende interventie. Er wordt tevens aandacht besteed aan het geven van feedback aan de leerkracht.

Doel:
Kennis: objectief observeren, concreet gedrag, functionele analyses, 4:1 feedback, ABC-schema en efficiënte verslaglegging.
Vaardigheden: gebruik van het ABC-schema, het analyseren van gedrag naar aanleiding van zelfingebrachte videobeelden en het opstellen van een alternatief gedragsplan.

De workshop bestaat bij voorkeur uit minimaal twee bijeenkomsten. In de eerste bijeenkomst wordt kort theorie aangeboden, de vertaling gemaakt naar praktijk in de klas en een eigen leerdoel opgesteld. In de tweede bijeenkomst wordt er teruggeblikt op je leerdoel, ervaringen uitgewisseld en verdiept in de theorie en praktijk. Tussen de twee bijeenkomsten ga je vaardigheden oefenen en is er (digitaal) contact met de trainer.

Al onze workshops zijn op maat en kunnen bij jou op school of op het IB-netwerk gegeven worden. Voor meer informatie of vragen over deze workshop, neem gerust contact met ons op.

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly