panel

Onderwijscafé 09-11-2015: Growth Mindset!

Je hebt kinderen die genieten van uitdagingen op school, die hard werken voor goede resultaten en die zich niet uit het veld laten slaan door tegenslagen, zoals onvoldoendes.
Er zijn echter ook kinderen die het liefst alleen gemakkelijke opdrachten doen en die zich dom voelen wanneer ze hard moeten werken om iets onder de knie te krijgen. De mindset die je hebt, is van grote invloed op de groei die je doormaakt en hoe je dingen aanpakt.
Tijdens dit onderwijscafé krijg je een heldere uitleg over de mindsettheorie van Carol Dweck en leer je hoe je een positieve mindset bij kinderen (en jezelf!) kunt stimuleren en bekrachtigen.

welke feedback geef jij jouw leerlingen? Prijs je op slimheid of op inzet?

Praktisch:
Op maandagavond 9 november krijg je antwoord op deze vraag van Floor Raeijmaekers (van Het Talentenlab). Zij is onze gastspreker tijdens het 7de onderwijscafé voor directie en interne begeleiders. Floor zal ons meenemen in de wereld van de Mindset: de basis van talentontwikkeling. Zij legt op enthousiaste wijze de link tussen wetenschap en de dagelijkse praktijk. Floor deed onderzoek naar de mindset van hoogbegaafde kinderen, is specialist in onderwijs, talentontwikkeling en hoogbegaafdheid. Wil jij ook inspiratie opdoen zodat jouw team een positieve mindset bij leerlingen kan stimuleren en bekrachtigen? Schrijf je dan snel in (kosten 10 euro) en kom langs op 9 november.

Programma:

19.00u. Aanvang met koffie en thee
19.30u. Lezing Floor Raeijmaekers
20.30u. Afsluiting met borrel
We hopen je te zien op 9 november aanstaande!

Straatweg 2a

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly