panel

Interim IB

Bij ZIEN in de Klas werken ervaren ib’ers en orthopedagogen. Daardoor kunnen we, vaak al op korte termijn, helpen bij de ondersteuning of (tijdelijke) vervanging van de interne begeleider.
Orthopedagogen van ZIEN in de Klas hebben een onderwijsachtergrond en ervaring als intern begeleider. We kunnen:

  • Een periode de lopende zaken vervangen;
  • Een daadkrachtige kwaliteitsslag maken om de ondersteuningsstructuur te verbeteren;
  • Naast een ib’er meedraaien om te coachen.

Onze interim ib’ers zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het onderwijsveld, sterk in afstemming met het team, we kunnen snel een situatie analyseren en zijn eraan gewend om doelgericht te werken.

De match tussen de school en de interim ib’er vinden we belangrijk. We zorgen dan altijd voor een kennismakingsgesprek om te kijken of er een klik is. Daarna wordt een plan opgesteld waaraan gewerkt wordt in de komende periode, zodat de doelen helder zijn en jullie echt weten wat het oplevert.

Bij ZIEN in de Klas weten we elkaar intern snel te vinden, zodat we elkaar altijd kunnen bijstaan indien nodig. Zo heb je niet alleen je eigen interim ib’er tot je beschikking, maar ook het hele ZIEN in de Klas team op de achtergrond met extra kennis en ervaring.

Ervaring

De afgelopen jaren hebben we op vele scholen in Nederland interim interne begeleiding verzorgd. De scholen waar we werkzaam zijn beoordelen ons als zeer goed (gemiddeld een 9). Alle zwakke scholen die wij begeleid hebben, hebben uiteindelijk een basisarrangement toegekend gekregen.

Ben je geïnteresseerd in een interim ib’er van ZIEN in de Klas, wil je weten hoe je het kunt bekostigen* of heb je nog andere vragen? Neem contact met ons op. We komen graag langs voor een oriënterend gesprek.

* ZIEN in de Klas is geregistreerd bij de Stichting Normering Arbeid waardoor Interim IB uren mogelijk gedeclareerd kunnen worden bij het vervangingsfonds.

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly