panel

Charlotte Wienen

NVO Orthopedagoog/ Dyslexie behandelaar

Geduldig, Ambitieus, Toegankelijk

Charlotte werkt sinds 2013 als orthopedagoog / dyslexiebehandelaar voor ZIEN in de klas, in de regio Utrecht. Ze houdt zich bezig met het uitvoeren van zorgarrangementen (o.a. mindset, werkhouding en executieve functies) en dyslexiebehandelingen. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de werving & selectie van de afdeling dyslexie, de intervisies, het opleiden van nieuwe collega’s en het innoveren van de dyslexiebehandelingen. In haar behandelingen en zorgarrangementen sluit ze zoveel mogelijk aan bij de behoeften van het kind, op een positieve en laagdrempelige manier. Het sociaal-emotioneel functioneren van het kind en het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, staan centraal in haar behandelingen. Hierbij streeft zij naar een zo goed mogelijke samenwerking tussen ouders, school en behandelaar.

Charlotte geeft geregeld leerkrachtbijeenkomsten en teamscholingen over dyslexie en denkt graag mee in het opzetten van gedegen leesbeleid op scholen. Hierbij werkt ze volgens de principes van oplossingsgericht en handelingsgericht werken.

Charlotte heeft Pedagogische Wetenschappen gestudeerd in Groningen, met als afstudeerrichtingen leer- en gedragsproblemen. Zij liep haar Masterstage in het cluster vier onderwijs. Daarnaast studeerde ze een jaar Taalwetenschap en heeft daar haar propedeuse in behaald. Charlotte heeft ervaring in de jeugdzorg opgedaan bij de Kinderbescherming en heeft gewerkt als pedagoog in de huiswerkcoaching.

ZIEN in de Klas © 2018, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly