panel

Charlotte Wienen

NVO Orthopedagoog/ Onderwijskundig Adviseur

Geduldig, Ambitieus, Toegankelijk

Charlotte werkt sinds 2013 als orthopedagoog / onderwijskundig adviseur voor ZIEN in de klas, in de regio Utrecht.

Charlotte is een ervaren onderwijsprofessional met 6 jaar ervaring in diverse rollen. Zij is bij ZIEN in de Klas gestart als fulltime dyslexiebehandelaar en -diagnosticus. Zij gaf hierbij regelmatig teamscholingen, ouderavonden en leerkrachtbijeenkomsten. Naast het behandelen had zij meerdere coördinerende taken binnen het dyslexieteam, zoals: het opleiden van de nieuwe collega’s, werving & selectie, leiden van intervisies en het vormgeven van innovaties in samenwerking met hoofdbehandelaars. Momenteel is zij binnen de dyslexietak verantwoordelijk voor het beoordelen van particuliere dyslexieonderzoeken en behandelingen.

Sinds een aantal jaar richt zij zich op het uitvoeren van zorgarrangementen. Binnen de arrangementen coacht zij leerkrachten, is zij sparringspartner voor intern begeleiders en begeleidt zij kinderen. Charlotte sluit zoveel mogelijk aan bij de behoeften van het kind, op een positieve en laagdrempelige manier. Zij heeft ervaring met het begeleiden van kinderen die tekorten hebben in de executieve functies, hoogbegaafdheid, mindset, AD(H)D, ASS en moeilijk lerende kinderen. Het sociaal-emotioneel functioneren van het kind en het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, staan centraal in haar behandelingen. Hierbij streeft zij naar een zo goed mogelijke samenwerking tussen ouders, school en behandelaar.

Charlotte is op maandag, woensdagochtend en donderdag werkzaam bij ZIEN in de Klas. Zij is bereikbaar via e-mail op: c.wienen@zienindeklas.nl

ZIEN in de Klas © 2019, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly