panel

Ellen Streng

Ontwikkelingspsycholoog / Onderwijskundig Adviseur

e.streng@zienindeklas.nl

030 243 768 2

Doortastend, analytisch, invoelend

Ellen werkt sinds januari 2018 als ontwikkelingspsycholoog/trainee onderwijskundig adviseur bij ZIEN in de Klas. Haar werkzaamheden bestaan uit schoolbegeleiding aan de hand van arrangementen (consultatieve leerlingbegeleiding en het verrichten van handelingsgericht en psychodiagnostisch onderzoek). Door haar functie als trainee zijn haar kennis en vaardigheden voortdurend in ontwikkeling en zal zij steeds breder inzetbaar worden.

Ellen is tijdens haar bachelor opleiding Psychologie werkzaam geraakt in het onderwijs via haar eigen onderneming. Tijdens haar masteropleiding Klinische Ontwikkelingspsychologie liep zij stage in het speciaal onderwijs in Amersfoort en bij de kinderpsychiatrie afdeling van het AMC (De Bascule) in Amsterdam. Daarnaast was zij werkzaam als psychodiagnostisch medewerker bij de Dienst Speciaal onderwijs in Amersfoort. Zij weet haar kennis vanuit de ontwikkelingspsychologie dus al een aantal jaar toe te passen in het onderwijs, maar leert hier bij ZIEN in de Klas nog meer vorm aan te geven.

Zij is doortastend, analytisch & invoelend en ziet het onderwijs als een van de grootste factoren in de psychologische ontwikkeling van een kind. Vanuit deze gedachte begeleidt zij zowel de school als de leerling om het beste uit zichzelf te halen, maar vooral om gelukkig te zijn. Zij krijgt dan ook het meeste energie van het mede tot stand brengen of herstellen van een leerling-leerkracht relatie en het zien van kinderen met groeiend zelfvertrouwen.

Ellen is werkzaam van maandag tot donderdag

ZIEN in de Klas © 2019, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly