panel

Kim Gelens

Onderwijskundig Adviseur/ Interim-IB/ Psycholoog NIP

DOWNLOAD CV

Betrokken, Oplossingsgericht, Daadkrachtig

Kim werkt sinds 1 mei 2019 bij ZIEN in de Klas als onderwijskundig adviseur, interim-IB en psycholoog.

Zij heeft als onderwijsprofessional ruime ervaring als leerkracht, IB-er, schoolpsycholoog en schoolleider. Doordat zij meerdere scholen vanuit verschillende functies heeft gezien, kan zij zich goed verplaatsen in de verscheidene posities binnen een school en kan zij goed afstemmen op de behoeften van de leerling, leerkracht en de ouders. Zij is, mede door haar open, ‘nieuwsgierige’ houding en scherp observatievermogen, in staat om in korte tijd een goede analyse te maken van een probleemsituatie en daar, samen met de betrokkenen, een goed en werkbaar plan van aanpak op te maken. Hierbij werkt zij vraaggestuurd en oplossingsgericht.

Haar werkzaamheden bestaan o.a. uit het begeleiden van scholen bij het versterken van het didactisch handelen en het klassenmanagement; het implementeren van HGW en het neerzetten van een zorgstructuur; het opzetten van een sterk pedagogisch klimaat en het krijgen van een positieve groep; de omgang met leerlingen met speciale onderwijsbehoeften. Daarnaast coacht zij leerkrachten en IB-ers om de beste versie van zichzelf te worden.

Haar drijfveer bestaat er uit om samen met de mensen (jong én oud!) waar het om gaat, te kijken waar de kwaliteiten liggen om deze op een bewust niveau in te kunnen zetten, zodat een ieder in zijn kracht komt en ieders kracht wordt benut. ‘Met elkaar maken we het verschil!’

ZIEN in de Klas © 2019, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly