panel

Mariëlle van Wijk

Onderwijskundig en Organisatie Adviseur / Interim Schoolleider / Verandermanager

Verbinder, Inspirator, Innovator

Mariëlle werkt als verandermanager, organisatie- en onderwijskundig adviseur en interim schoolleider bij ZIEN in de Klas. Ze begeleidt en adviseert scholen bij missie/ visie-, verander- en verbetertrajecten op school- en bestuursniveau. Ook begeleidt en adviseert ze schoolteams en directieteams op het gebied van organisatie, teamcultuur, PLG, onderwijs en inzet van financiële middelen. Daarnaast coacht ze (startende) directeuren, managementteams en bestuurders en is Mariëlle gespecialiseerd in het begeleiden van teams richting een professionele leergemeenschap en zelfsturende teams.

Mariëlle is op een aantal scholen de vaste onderwijsadviseur. Ook verzorgt ze studiedagen en teambijeenkomsten op maat, afgestemd op de vraag en behoeften van de school. Ze gaat daarbij vraaggestuurd te werk en weet vanuit haar open en verbindende houding teams te inspireren en te motiveren om vanuit een gezamenlijke visie met school- en onderwijsontwikkeling aan de slag te gaan.

Mariëlle heeft een brede ervaring in het onderwijs als (interim) schoolleider en is gespecialiseerd in het innoveren en verbeteren van het onderwijs vanuit een breed gedragen visie binnen de school. Haar passie voor gelijke kansen voor iedere kind is haar drijfveer om scholen te helpen om het onderwijs binnen alle lagen van de organisatie zo in te richten, dat het onderwijs steeds passender wordt voor ieder kind.

Alles dat werkelijk groots en inspirerend is, is gecreëerd door een individu dat kon werken in vrijheid – Albert Einstein

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly