panel

Sjoerd van den Berg

Ondersteuningscoördinator / Onderwijskundig adviseur

'Enthousiast, Oplossingsgericht, Positief'

Sjoerd werkt vanaf 2022 voor ZIEN in de Klas als interim ondersteuningscoördinator en onderwijskundig adviseur. Hij is een ervaren onderwijsprofessional met ruim 18 jaar ervaring binnen het voortgezet onderwijs. Tijdens die jaren heeft hij vele functies binnen het onderwijsveld bekleed. Naast 15 jaar voor de klas gestaan te hebben als aardrijkskunde- en geschiedenisdocent, bekleedde hij meerdere andere functies zoals intern begeleider, ondersteuningscoördinator en coördinatie van ISK-klassen. Ook binnen het samenwerkingsverband Noord-Kennemerland heeft hij aan verschillende ontwikkelingen bijgedragen. Sjoerd heeft een groot netwerk in het onderwijs.

De passie van Sjoerd ligt op het gebied van leerlingen die net dat extra stuk ondersteuning nodig hebben op school. Iedere leerling verdient de kans om er uit te halen wat er in zit. Een leerling verder helpen in zijn of haar ontwikkeling, dat is waar het om gaat. Passend onderwijs begint bij de school en bij de docenten. Als die basis goed is in een school, kan de school de leerlingen optimaal ondersteunen.

Sjoerds expertise ligt op het gebied van handelingsgericht werken (HGW) op leerling-,  team- en schoolniveau.  Hij kan schoolteams begeleiden in trajecten om het HGW gedachtegoed in de school te implementeren. Sjoerd heeft veel kennis over de POVO overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs.

Sjoerd is een enthousiaste interim\’er en adviseur. Met een oplossingsgerichte kijk op het onderwijs ondersteunt hij scholen. Hij kijkt graag naar wat er mogelijk is om van daaruit scholen te begeleiden op het gebied van passend onderwijs.

Sjoerd werkt van maandag tot en met donderdag voor ZIEN in de Klas.

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly