panel

Ondersteuning bij leerachterstand door afstandsonderwijs

03sep

Ruim 1000 scholen vroegen voor de zomervakantie de subsidie voor inhaal- en ondersteuningsprogramma’s aan. De subsidie maakt het mogelijk om leerlingen die een achterstand hebben opgelopen door het onderwijs op afstand, extra te kunnen ondersteunen. Één-op-één begeleiding en leerkracht professionalisering blijken uit onderzoek de meest effectieve manieren tegen leerachterstanden te zijn. Dit omdat ze de basiskwaliteit van het reguliere onderwijs verbeteren.

De orthopedagogen van ZIEN in de Klas zijn veelvuldig ingezet om deze hulp te bieden of te helpen vormgeven. Wil jij extra ondersteuning op jouw school, voor leerlingen of leerkrachten? Wij denken graag mee over de mogelijkheden en kunnen helpen bij het opstellen van een stappenplan voor de uitvoering en evaluatie. Heb je vragen, wil je even sparren of ben je benieuwd hoe ZIEN in de Klas hierbij kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op!

Lees hier meer over de subsidie, hoe hij aan te vragen is en waar hij voor in te zetten is. Het tweede tijdvak van de regeling wordt half oktober uitgekeerd. Aanvragen moeten worden ingediend voor 18 september 2020.

Geef een reactie

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly