panel

Arrangementen voor leerlingen die thuiszitten

Als begeleider voor een thuiszitter worden we ingehuurd om voor een bepaalde periode een school te ondersteunen bij het bieden van passend onderwijs voor een leerling en/of om de onderwijsontwikkeling van een leerling weer op gang te krijgen. Wij werken op maat, dus de invulling van de arrangementen is heel divers. Als ZIEN in de Klas vinden wij het belangrijk dat de ouders, school en behandelaren altijd betrokken worden bij de begeleiding van een leerling. De principes van het Oplossingsgericht en handelingsgericht werken staan centraal. 

Als een leerling thuiszit, is er altijd snelheid geboden. Dat betekent dat wij binnen twee werkdagen meekijken met de hulpvraag om te zien of wij de juiste partij zijn voor de vraag. (Als dit niet het geval is, proberen we in ieder geval mee te denken waar je de juiste hulp wel kunt krijgen.) Vervolgens maken we een offerte voor een korte overzichtelijke periode met concrete doelen. Zodra er een akkoord is kunnen we daadwerkelijk starten. 

De begeleiding van leerlingen vindt bij voorkeur op een school plaats. Vaak is dat in eerste instantie nog een brug te ver; dan kunnen we ook bij de leerling thuis starten. Door goed te luisteren naar de leerling en zijn of haar wensen proberen we weer de stip op de horizon duidelijk te krijgen. Vervolgens zoeken we met alle betrokkenen (de leerling voorop) hoe daar te komen.

Wil je meer weten over onze mogelijkheden, neem contact op met Femke Arts (f.arts@zienindeklas.nl).

ZIEN in de Klas © 2020, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly