panel

Oplossing in de Klas

Iedere school heeft er wel mee te maken, een groep waar het niet lekker loopt, waar leerlingen veel conflicten hebben en in negatieve zin op elkaar letten waardoor er onrust ontstaat. Een groep waar de leerlingen niet kunnen samenspelen en elkaar niet helpen. De leraar is na een dag doodmoe en soms ten einde raad.

Dan kan de Lessencyclus Oplossing in de Klas!© uitkomst bieden. In plaats van tijd te steken in het analyseren van de oorzaken van de problemen gaat de ZIEN-coach samen met de leraar en de leerlingen op zoek naar oplossingen. In de lessen bedenken zij samen op concrete wijze hoe ze met elkaar om willen gaan in de klas en hoe ze de sfeer kunnen verbeteren. Op deze manier worden leerlingen medeverantwoordelijk voor de sfeer in de groep. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van verschillende oplossingsgerichte technieken, zoals de schaalvraag.

Tijdens een Oplossing in de Klas traject wordt de leraar gecoacht. De leraar krijgt oplossingsgerichte technieken aangeleerd. De ZIEN-coach gebruikt positieve feedback en er wordt gekeken naar de krachtbronnen van de leraar.

Groep 7 van basisschool de Twaalfruiter in Vleuten heeft succesvol met juf Femke gewerkt met Oplossing in de Klas!  Klik hier voor het filmpje.

Eerdere posts over Oplossing in de Klas vind je hier.

 

image (3) image (4) image (5)image (6)

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. we denken graag met jullie mee.

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly