panel

Onderwijscafé 9 november: Growth Mindset

28sep
Waarom is een growth mindset zo belangrijk?

Op maandagavond 9 november geeft Floor Raeijmaekers (van Het Tal
entenlab) antwoord op deze vraag. Zij is onze gast tijdens het 7de onderwijscafé voor directie en interne begeleiders. Floor zal ons meenemen in de wereld van de Mindset: de basis van talentontwikkeling. Zij legt op enthousiaste wijze de link tussen wetenschap en de dagelijkse praktijk. Floor deed onderzoek naar de mindset van hoogbegaafde kinderen, is specialist in onderwijs, talentontwikkeling en hoogbegaafdheid. Wil jij ook inspiratie opdoen zodat jouw team een positieve mindset bij leerlingen kan stimuleren en bekrachtigen? Schrijf je dan snel in (kosten 10 euro) en kom langs op 9 november.

Mindset: de basis van talentontwikkeling!

Je hebt kinderen die genieten van uitdagingen op school, die hard werken voor goede resultaten en die zich niet uit het veld laten slaan door tegenslagen, zoals onvoldoendes.
Er zijn echter ook kinderen die het liefst alleen gemakkelijke opdrachten doen en die zich dom voelen wanneer ze hard moeten werken om iets onder de knie te krijgen. Vaak is hun motivatie voor school daardoor niet optimaal.
Wat blijkt? De manier waarop mensen hun intelligentie en mogelijkheden zien, is van grote invloed op de groei die ze doormaken. Een vaste mindset belemmert ontwikkeling. Een groeimindset zorgt voor motivatie en doorzettingsvermogen en is onmisbaar voor het ontplooien van talenten. Het goede nieuws is dat je een vaste mindset bij kinderen kunt veranderen in een groeimindset. Volwassenen spelen hierbij een cruciale rol.
Tijdens deze lezing krijg je een heldere uitleg over de mindsettheorie van Carol Dweck en leer je hoe je een positieve mindset bij kinderen (en jezelf!) kunt stimuleren en bekrachtigen.

Geef een reactie

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly