panel

Basis GGZ

ZIEN in de Klas Jeugdhulp biedt behandelingen aan leerlingen met sociaal-emotionele problematiek en gedragsmoeilijkheden. In onze behandeling richten we ons op kansen voor de ontwikkeling van de leerling. Bij ZIEN in de Klas Jeugdhulp werken ervaren orthopedagogen en psychologen die allemaal een PABO achtergrond hebben en/of ervaring in het werken binnen het (speciaal) onderwijs. Zij werken dagelijks op diverse scholen en kennen de schoolsituatie dus ook goed. In de (B)GGZ is altijd een Orthopedagoog-Generalist of GZ-psycholoog betrokken bij het traject. De eigen hulpvraag staat centraal. Alle behandelingen worden in samenwerking met ouders en school vormgegeven. De behandelingen zijn op maat, praktisch en gericht op verbetering.

Voor wie?
Sommige leerlingen hebben net wat extra zorg en begeleiding nodig als het gaat om hun sociaal-emotionele ontwikkeling of gedrag. Wanneer leerlingen niet lekker in hun vel zitten, kan het zijn dat ze in hun ontwikkeling op school en/of thuis vastlopen. Leren kan daardoor lastiger gaan. Leerlingen van 4 tot 18 jaar in het basis- en voortgezet onderwijs kunnen bij ZIEN in de Klas Jeugdhulp aangemeld worden voor onderzoek, behandeling en begeleiding bij onderstaande problematiek:

  • Zelfbeeld en (faal)angst
  • Sombere of boze stemmingen
  • Aandachts- en concentratieproblemen
  • Problemen in de sociale omgang 

Vergoeding
ZIEN in de Klas Jeugdhulp heeft contracten met gemeenten in de regio Utrecht Zuid Oost, Utrecht West, Amsterdam Amstelland, Zaanstreek Waterland en Breda. Hierdoor wordt de hulp voor een kind die in deze regio woonachtig is vergoed, mits er een verwijzing is van een huis- of jeugdarts of van het wijkteam/OKT.

Werkwijze op maat
Wanneer ouders contact met ons opnemen, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Aan de hand van vragenlijsten en de informatie die we verkrijgen tijdens dit gesprek, stellen we een behandelplan op, waarbij samen met u als ouder doelen opgesteld worden. Zo bent u direct betrokken in de aanpak. We werken alleen met effectief bewezen behandelmethodes.

Contactpersonen
Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen, we denken graag met je mee. Contactpersoon voor regio Amsterdam is Nicole Gabriel (n.gabriel@zienindeklas.nl).
Voor regio Utrecht is de contactpersoon Ilse Munnix (i.munnix@zienindeklas.nl).

ZIEN in de Klas © 2020, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly