panel

BASIS GGZ

ZIEN in de Klas Jeugdhulp biedt kortdurende hulp aan kinderen en jongeren met lichte sociaal-emotionele problematiek en gedragsmoeilijkheden. In onze behandeling richten we ons op kansen voor de ontwikkeling van het kind. Bij ZIEN in de Klas Jeugdhulp werken ervaren orthopedagogen en psychologen. Daarnaast is binnen de Basis GGZ altijd een Orthopedagoog-Generalist of GZ-psycholoog betrokken. 

Voor wie?
Sommige kinderen en jongeren hebben net wat extra zorg en begeleiding nodig als het gaat om hun sociaal-emotionele ontwikkeling of gedrag. Als zij niet lekker in hun vel zitten, kan het zijn dat ze op school en/of thuis vastlopen in hun ontwikkeling. Kinderen van 4 tot 18 jaar kunnen bij ZIEN in de Klas Jeugdhulp aangemeld worden voor onderzoek, behandeling en begeleiding bij onderstaande problematiek:

  • (Faal)angst
  • Negatief zelfbeeld
  • Sombere en/of boze stemmingen
  • Leerproblemen
  • Aandachts- en concentratieproblemen
  • Problemen in de sociale omgang 
  • Opvoedingsvragen
  • Enkelvoudig trauma

Soms is lichte hulp door ZIEN in de Klas Jeugdhulp niet genoeg. Een kind of jongere kan dan beter geholpen worden op een andere plek. In dat geval zullen wij samen met ouders (en school) op zoek gaan naar de plek waar de best passende hulp wel geboden kan worden.

Vergoeding
ZIEN in de Klas Jeugdhulp heeft contracten met gemeenten in de regio Amsterdam, Haarlem, Utrecht West, Utrecht Zuid-Oost, Lelystad, Holland Rijnland, Breda (Altena, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout), Den Bosch en Midden IJssel/Oost Veluwe (regio Apeldoorn). Hierdoor wordt de hulp voor een kind die in deze gemeente woonachtig is vergoed. Er moet is dan  een verwijzing nodig van een huis- of jeugdarts of van het wijkteam/Buurtteam/Ouder- en Kindteam(OKT)/Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Werkwijze op maat
Wanneer ouders contact met ons opnemen, bespreken we met ouders of wij de hulpvraag op kunnen pakken en wat de vervolgstappen zijn. Aan de hand van (intake)vragenlijsten en de informatie die we verkrijgen tijdens het intakegesprek, stellen we een plan op. Alle onderzoekstrajecten/behandelingen worden in samenwerking met ouders en het kind/de jongere (en eventueel school) vormgegeven. De eigen hulpvraag staat centraal en behandelingen zijn op maat, praktisch en gericht op verbetering. Binnen de behandeling werken we met effectief bewezen behandelmethodes.

Contactpersonen
Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen, we denken graag met je mee.
Contactpersoon voor regio Utrecht is Petri Vogels (p.vogels@zienindeklas.nl)
Contactpersoon voor de overige regio’s is Juliëtte de Milliano (j.demilliano@zienindeklas.nl).

Kwaliteit
ZIEN in de Klas Jeugdhulp is een ISO (9001:2015) gecertificeerde jeugdhulpaanbieder. Dit betekent dat wij voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die gesteld worden aan onze dienstverlening.  

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly