panel

E-coaching talentontwikkeling

Wil jij meer leren over de begeleiding van die meerbegaafde leerling in jouw klas? En doe je dat het liefste in de omgeving van je eigen school op het moment dat jou goed uitkomt? Dan is E-coaching iets voor jou!

ZIEN in de klas biedt een E-coachingstraject aan, gericht op het opdoen van inspiratie, kennis en vaardigheden die jou helpen bij de begeleiding van meerbegaafde leerlingen.  Je kan zelf kiezen waar en wanneer je bezig gaat met de inhoud van het coachingstraject. Daaraan zijn opdrachten gekoppeld die je meteen kunt uitproberen in je groep. Op deze manier kun je het geleerde direct toepassen in je eigen school.  Het eindresultaat is dat je meer kennis hebt over de onderwijsbehoeften van meerbegaafde leerlingen en dat je deze kennis hebt omgezet in een plan van aanpak voor in de klas. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn het analyseren van gegevens, compacten en verrijken in de praktijk en het begeleiden van het leren leren.

Dankzij E-coaching kan het traject effectief en efficiënt worden ingericht. Je hebt contact met je coach via een digitale leeromgeving en krijgt snel antwoord op je vragen. Binnen deze omgeving vind je ook de kennis en inspiratie die je nodig hebt voor het uitvoeren van de opdrachten. Er is ruimte voor vragen, reflectie en feedback. De e-coach met wie je werkt heeft veel praktijk ervaring opgebouwd met het begeleiden van meerbegaafde leerlingen in het basisonderwijs.

Een e-coachings traject bestaat uit een telefonisch intakegesprek, de keuze uit tien verschillende modules (in overleg met je coach), een afsluitend gesprek en een persoonlijk certificaat na afronding. Uiteraard kunnen we ook in  overleg over een traject op maat. Je hebt persoonlijke toegang tot de online-coachingsomgeving en je kunt gebruik maken van een aantal materialen zoals een kindplan, mindmap en een gesprekskaart voor het voeren van een kindgesprek.

Mocht je meer informatie willen over de mogelijkheden, neem dan contact op met Jeske Brouwer (j.brouwer@zienindeklas.nl).

ZIEN in de Klas © 2020, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly