panel

Tijdsteekproef app

15mei

We hebben deze app ontwikkeld om leraren, ib’ers en andere onderwijsprofessionals een handige tool in handen te geven om de taakgerichtheid van leerlingen te meten. Deze app is zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Het gebruik van deze app geeft inzicht in deze taakgerichtheid en kan vervolgens gebruikt worden om de juiste interventies in te zetten.

Updates
Voor wie al bekend was met de app zal zien dat er updates zijn doorgevoerd om het gebruik van de app nog makkelijker te maken. Maar wat is er nu precies veranderd?

  • Exporteren van resultaten: we kregen veel vragen over het exporteren van de resultaten. En dit is nu mogelijk! Aan het einde van de observatie kun je de resultaten per leerling en/of per sessie naar jezelf mailen in PDF formaat;
  • De resultaten worden nu weergegeven in een staafdiagram in plaats van een grafiek, waardoor het beter leesbaar is;
  • De kleuren zijn aangepast;
  • (Oude) leerlingen kunnen nu verwijderd worden, wat het overzichtelijker maakt;
  • De app is nu ook beschikbaar in het Engels.

Hoe werkt de Tijdsteekproef app?
Om een observatie te starten wordt er eerst een leerling aangemaakt. Dit kan in het hoofdscherm door op Observatie starten te klikken en vervolgens naar Nieuwe leerling toevoegen te gaan. Hier vul je een aantal gegevens in; naam van de leerling (dit kan vanwege privacyredenen ook een andere naam of een code zijn), je vult de geboortedatum in en je selecteert het geslacht en de groep of klas van de leerling. Zodra je op Klaar klikt, kom je in het leerlingscherm. Hier selecteer je bij welk vak je gaat observeren. Als het vak er niet tussenstaat, kies je voor Anders.

Zodra je op Start klikt, begint de observatie direct. Iedere 20 seconden komen 5 opties naar voren; Taakgericht, Kijken, Lopen, Storend gedrag en Anders. Je klikt precies op dat moment aan wat de leerling aan het doen is (als reminder kan je inschakelen dat je telefoon/tablet trilt en/of een geluidje maakt). Als je een verkeerde keuze hebt aangeklikt, kun je deze wijzigen door de juiste keuze aan te klikken. Als je voor jezelf een aantekening wil maken, kan dit onder ‘Opmerking’. Dit wordt opgeslagen en is terug te vinden in de resultaten.

Je kunt tijdens het observeren ook gebruik maken van de pauzeknop, wanneer de leerling ineens tijdelijk niet te observeren is (als hij/zij bijvoorbeeld naar de wc is). Je kunt in dit geval kiezen om de observatie te beëindigen of enkele momenten later weer te hervatten.

Direct na de observatie komen de observatieresultaten in beeld aan de hand van een taartdiagram met percentages.

Geadviseerd wordt om meteen na de observatie een export van de resultaten te maken.

Wat vind jij van de updates? Laat het ons weten!

Download de Tijdsteekproef app nu in de App Store of Google Play Store!

REACTIES

  • Alexandra Polet

    Hallo, moet ik deze app opnieuw kopen wanneer ik een nieuwe telefoon heb? De app is niet “meegekomen” bij het overzetten.
    Ik vind de 4,99 geen probleem, maar heb altijd moeite om apps te betalen zonder credit card.

Geef een reactie

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly