panel

Vernieuwde versie Wijzer in Onderwijsbehoeften is uit!

30mrt
De vernieuwde versie van de Wijzer in Onderwijsbehoeften is uit! Afgelopen week hebben we zelf de eerste exemplaren van Pica ontvangen en ze zien er prachtig uit! We zijn blij met de fijne samenwerking met Pica en trots dat de Wijzer nu te bestellen is via hen en bol.com. In deze vernieuwde versie van de Wijzer vind je nog meer specifieke handelingssuggesties en onderwijsbehoeften. Als je de Wijzer zelf in wil kijken, dan kun je natuurlijk altijd een van onze schoolbegeleiders vragen, of ons opzoeken op de LBBO beurs op 5 april a.s. of de Dag van Passend Onderwijs op 18 april. We zien je graag!
Schermafbeelding 2016-03-30 om 14.09.07

Over de Wijzer in Onderwijsbehoeften:

Deze Wijzer is bedoeld voor leerkrachten die de onderwijsbehoeften van leerlingen samen met hen willen ontdekken om daar hun aanpak op af te stemmen.

Door het gebruik van deze Wijzer kun je op een gestructureerde en effectieve manier, op een handelingsgerichte en oplossingsgerichte wijze in gesprek gaan met individuele leerlingen. De gewenste situatie (een klein en kort doel) wordt als uitgangspunt genomen. Door het stellen van kindvragen wordt gezocht naar oplossingen richting het einddoel. In het gesprek ligt de nadruk op waar het kind goed in is, wat al goed gaat binnen een lastige situatie en wat het kind nodig heeft om zich verder te ontwikkelen.

Het doel van Wijzer in Onderwijsbehoeften is het ontdekken van onderwijsbehoeften (op het terrein van gedrag en werkhouding) van een leerling aan de hand van een gericht gesprek. De Wijzer kan gebruikt worden door leerkrachten (en intern begeleiders) die werken met kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. De Wijzer is geschreven als een inspiratiebron waar je uit kunt putten bij het voeren van kindgesprekken.

Geef een reactie

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly