panel

HEB JIJ HEM AL: WIJZER IN EXECUTIEVE FUNCTIES!

13dec

Merk jij ook dat kinderen in je klas het lastig vinden zelf taken op te starten? Of dat zij heel impulsief reageren op anderen? Vaak nemen we dit gedrag voor lief. Gek eigenlijk, want net zoals we inhoudelijke vaardigheden oefenen, kunnen we ook gedragsvaardigheden oefenen. We zijn daarom achter de schermen hard aan het werk met de ontwikkeling van een nieuw product, namelijk ‘De Wijzer in Executieve Functies’!  Met deze wijzer krijg je als leerkracht meer inzicht in de zeven executieve functies van jouw leerlingen zodat je gericht gedrag kunt trainen en verbeteren, niet alleen in de les, maar ook daarbuiten.

De Wijzer in Executieve Functies is een praktisch en preventief hulpmiddel voor het basisonderwijs, waarmee je alle leerlingen actief laat oefenen. De wijzer bevat laagdrempelige spelletjes, die je snel kunt inzetten. Door de spelletjes raak je vertrouwd met en krijg je een beter inzicht in de executieve functies van de leerlingen in jouw groep.

Als alle leerkrachten ermee aan de slag gaan in hun groep, ontstaat er in jouw school een goede basis voor de ontwikkeling van executieve functies, die de voorwaarden vormen om tot leren te komen. In de compacte handleiding vind je achtergrondinformatie over de executieve functies, mogelijke onderwijsbehoeften en vervolgstappen.

Er zijn twee versies van De Wijzer in Executieve Functies: een voor groep 1 t/m 4 en een voor groep 5 t/m 8. Je vindt de wijzers in onze webshop!

schermafbeelding-2016-12-13-om-10-10-38 schermafbeelding-2016-12-13-om-10-10-29

Geef een reactie

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly