panel

VO

ZIEN in de Klas is een onderwijsadviesbureau met een team van orthopedagogen en ervaren onderwijs adviseurs. We richten ons op het meebouwen aan een sterke basis binnen de klas en de school, zodat we alle klassen gelukkig kunnen zien. Hiervoor is een goede relatie tussen de docent en de leerlingen een eerste vereiste.

In onze werkwijze onderscheiden wij ons door brede kennis van het onderwijs, zowel in theorie als in praktijk. De uitgangspunten van het handelingsgerichte en oplossingsgerichte werken zijn richtinggevend in ons handelen. De adviezen die we geven, komen middels afstemming tot stand. Ze zijn praktisch en haalbaar. Wij zijn een partner in onderwijs en kunnen ons opstellen als critical friend.

ALGEMEEN

De onderwijsadviseurs van ZIEN in de Klas:

  • Hebben allemaal een onderwijsachtergrond, waardoor zij de taal van de school spreken en weten wat er speelt op de werkvloer.
  • Verzorgen ook workshops en trainingen over verschillende onderwerpen, zoals effectieve leerlingbespreking, oplossingsgerichte (mentor)gesprekken, handelingsgericht werken, executieve functies in de klas of aanpak van een lastige groep.
  • Kunnen ondersteunen bij het opstellen van ontwikkelingsperspectieven, het implementeren van HGW en Groepsplan Gedrag en het opstellen van andere beleidsstukken.
  • Kijken met de school samen naar wat goed gaat en zoeken mee naar oplossingen.
  • Denken graag met jullie mee in gelijkwaardige samenwerking.
  • Hebben ervaring met het begeleiden van thuiszitters. In samenspraak met ouders, school, samenwerkingsverband en andere betrokkenen wordt een plan op maat gemaakt om de leerling te begeleiden met schoolwerk en waar mogelijk terug te leiden naar school.

 

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly