panel

Wijzer in Onderwijsbehoeften

27jan

Onze Wijzer in Onderwijsbehoeften wordt inmiddels door veel leraren in Nederland gebruikt.

Zoveel zelfs dat het tijd is voor een tweede druk! In samenwerking met Pica wordt daar nu volop aan gewerkt. De verwachting is dat deze vernieuwde versie in maart 2016 op de markt komt. Een van de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de eerste druk is de rol van ouders, want onderwijsondersteunend gedrag van ouders en hun opvoedingsstijl doen er toe! Bij meerdere kaarten zijn suggesties van aanpak opgenomen om specifiek met ouders in gesprek te gaan en effectiever samen te werken.

Door het gebruik van de Wijzer kun je op een gestructureerde en effectieve manier op een handelingsgerichte en oplossingsgerichte wijze in gesprek gaan met individuele leerlingen. Dus als je samen met je leerlingen op zoek wilt gaan naar hun onderwijsbehoeften op het terrein van gedrag en/of werkhouding en je aanpak daar beter op wilt afstemmen, is de inzet van de Wijzer een effectief middel.

Vorig schooljaar hebben wij onder de gebruikers van de Wijzer een onderzoek uitgevoerd. Hieruit kwam naar voren dat de leraar de Wijzer in Onderwijsbehoeften als ondersteunend ervaart ter voorbereiding op een kindgesprek. Verder vinden leraren het nuttig omdat de leerling zelf aan het denken wordt gezet. Samen met de leerling kunnen ze putten uit de vele suggesties van aanpak die in de Wijzer staan beschreven.

 

Wijzer_In_Onderwijsbehoeften

Geef een reactie

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly