panel

Workshop Ouderbetrokkenheid

26jan

Ouderbetrokkenheid,

Op weg naar een gelijkwaardige samenwerking

Als je het hele jaar door investeert in een warme relatie met ouders heeft dat een positief effect op de ontwikkeling van leerlingen. Een goede basis is dus heel belangrijk. In deze workshop kijken we naar de succesfactoren om een optimale ouderbetrokkenheid, ouderparticipatie en gelijkwaardige samenwerking te realiseren. Hoe kom je tot goed educatief partnerschap?

Middels coöperatieve werkvormen bespreken we wat werkt op scholen in communicatie met ouders. We maken daarna samen een concrete vertaling naar de praktijk: wat zou bij jullie passen? Hoe willen jullie ouders betrekken? Hoe zorg je dat je echt betrokken bent bij elkaar? Wat verwachten jullie van ouders en kunnen zij van jullie verwachten? Ouders zijn heel verschillend, hoe ga je daarmee om? Hoe vaak spreek je ouders formeel en op welke manier? Wat doe je aan ‘kleine dingen’ om het contact te onderhouden? Aan het eind van de workshop heb je een plan van aanpak voor de komende periode. Op de terugkombijeenkomst kijken we wat voor jullie heeft gewerkt en waar nog kansen liggen.

De workshop ouderbetrokkenheid  geven we bij voorkeur aan het hele team, zodat we met elkaar een goed plan kunnen opstellen om de ouderbetrokkenheid op jullie school te vergroten. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Laura.

Geef een reactie

ZIEN in de Klas © 2021, Alle rechten voorbehouden
Webdesign: Simplefly