Wijzer in leesmotivatie

57 activiteiten voor meer leesmotivatie in jouw klas!

WiLM poppetje lezen kopie

Lezen, we doen het allemaal. Maar we lezen wel steeds minder en minder goed. Uit de internationale PISA onderzoeken (2018 en 2022) blijkt dat de leesvaardigheid van de Nederlandse leerlingen achteruit blijft gaan en dat vooral het leesplezier onder de 15-jarigen laag is (we bungelen helemaal onderaan de ranglijst). Er zijn dan ook grote zorgen over de leesvaardigheid en het leesplezier van de Nederlandse leerlingen. Er is dus werk aan de winkel… 

Boek ROZE
Theoretisch
onderbouwde handleiding
Boek BLAUW

57 activiteitenkaarten

Boek GEEL

Bevordert de leesmotivatie

Boek GROEN

Boordevol
werkbladen & downloads

De Wijzer in Leesmotivatie

De Wijzer in Leesmotivatie is een praktisch hulpmiddel waarmee leerlingen op een laagdrempelige en speelse manier meer plezier krijgen in lezen!

De Wijzer bestaat uit een handleiding en 57 activiteitenkaarten, verdeeld over 4 categorieën (teamkaarten, leerlingkaarten, groepskaarten en ouderbetrokkenheid). 

Gebaseerd op de 5 meest effectief bewezen principes

Alle activiteiten bevatten effectief bewezen principes die de leesmotivatie bevorderen, ook wel motivatiebehoeften genoemd.  

Neemt je leerlingen mee in de positieve leesspiraal, want...

Wie veel leest, wordt beter in lezen. Wie beter wordt (of goed is) in lezen, vindt lezen steeds leuker. Wie lezen leuk vindt, leest veel. Ga zo maar door! 

Zonder veel voorbereiding kun je al van start!

Ook als er (nog) geen schoolbrede visie op leesbevordering ligt, kan een leerkracht, RT-er of ib-er/kc-er direct aan de slag. Je zult zien dat jouw inzet effect zal hebben en dat jouw enthousiasme zich zal verspreiden als een olievlek.

Je reserveert de Wijzer in Leesmotivatie nu voor €28,- in onze webwinkel

Reserveer hem nu met 15% korting en ontvang hem als eerste half juni!