Nieuwe download

Overgang groep 2 naar groep 3

Klaar-over?

Twijfel je of een leerling wel of niet door kan naar groep 3? Voelt de verantwoordelijk voor deze keuze zwaarder dan normaal? Veel leerkrachten en intern begeleiders twijfelen of een leerling wel op zijn plek zal zitten in de nieuwe (grotere) groep 3. 

In deze download lees je hoe je als leerkracht tot een weloverwogen beslissing komt. 

Deel deze download!
Artikelen

Nieuwsbrief: Alles over gelijke onderwijskansen

In deze nieuwsbrief zoomen we graag in op wat belangrijk is om kansengelijkheid te vergroten, self-efficacy. Om met de woorden van Illias El Haoudi te spreken, het belangrijkste van het belangrijke. We bieden je een download om hierover in gesprek te gaan met je leerlingen en delen tips ter inspiratie.

Lees verder
Artikelen

Gelijke onderwijskansen

Alle kinderen hebben recht op gelijke kansen. Achtergrond, cultuur of financiële situatie mogen geen invloed hebben op de onderwijskansen en mogelijkheden om talenten te laten groeien. Gelukkig zijn er lichtpuntjes, maar om de neergaande trend echt te keren is een stabiele langetermijnstrategie nog steeds hard nodig, zo wordt geschreven in

Lees verder