Artikel

Nieuwsbrief: Alles over executieve functies

In onze nieuwsbrief over executieve functies, lees je hoe onze collega Ingrid in het VO aan de slag ging met onze vernieuwde metafoor (uit de Wijzer in Executieve Functies).

Ze benadrukt de kracht van gezamenlijke taal over executieve vaardigheden.

Natuurlijk geven we in deze nieuwsbrief ook weer een paar mooie, bruikbare downloads weg!

Onze nieuwsbrief zelf ontvangen?
Deel dit artikel!
Artikelen

Nieuwsbrief: Alles over gelijke onderwijskansen

In deze nieuwsbrief zoomen we graag in op wat belangrijk is om kansengelijkheid te vergroten, self-efficacy. Om met de woorden van Illias El Haoudi te spreken, het belangrijkste van het belangrijke. We bieden je een download om hierover in gesprek te gaan met je leerlingen en delen tips ter inspiratie.

Lees verder
Artikelen

Gelijke onderwijskansen

Alle kinderen hebben recht op gelijke kansen. Achtergrond, cultuur of financiële situatie mogen geen invloed hebben op de onderwijskansen en mogelijkheden om talenten te laten groeien. Gelukkig zijn er lichtpuntjes, maar om de neergaande trend echt te keren is een stabiele langetermijnstrategie nog steeds hard nodig, zo wordt geschreven in

Lees verder