Doelenwijzer

Video afspelen

10 doelenkaarten als leidraad voor leerlingbegeleiding op maat

Op zoek naar een handig hulpmiddel dat helpt om concrete doelen te stellen in je handelingsplan? Doelen waarop jij je begeleiding goed kan afstemmen? Dan is de Doelenwijzer iets voor jou! 

banaan_geel
10 doelenkaarten voor leerkracht én leerling
banaan_rood

in een handige waaier

banaan_groen

helpt je bij het kiezen van concrete doelen

banaan_blauw

voor het opstellen van een doelgericht handelingsplan

banaantjes4

Wat is de Doelenwijzer?

De Doelenwijzer is een handig hulpmiddel bij het opstellen van handelingsplannen in de klas of tijdens individuele begeleiding. De wijzer in waaiervorm bestaat uit kaarten met doelen binnen tien verschillende thema’s. De kaarten zijn inspirerend, ze verbreden je blik en bieden houvast bij het bepalen van de verdere begeleiding.

Tien verschillende thema's

De thema’s waarbinnen de doelen zijn geformuleerd zijn: 

  • emotieregulatie
  • impulsiviteit
  • taakaanpak
  • planning en organisatie
  • metacognitie en zelfsturing
  • faalangst
  • mindset en doorzettingsvermogen
  • realistisch zelfbeeld
  • sociale vaardigheden
  • gedragsregulatie.
banaantjes (1)
banaantjes2

Doelen voor de leerling én de leerkracht/IB

Met de Doelenwijzer stel je niet alleen doelen voor de leerling, ook voor de leerkracht of begeleider zijn ondersteunende doelen geformuleerd. Zo werk je samen richting een einddoel en vergroot je de kans op succes! 

Met de steunkaart voor zelfinstructie

Naast de doelenkaarten bevat de Doelenwijzer ook een kaart die ondersteunend kan werken bij de zelfinstructiemethode van Meichenbaum. De uitgetekende stappen helpen om actief aan de doelen te werken. Het leert de leerling zijn of haar denk- en gedragspatronen te herkennen, te begrijpen, maar bovenal te veranderen!

banaantjes3
Over de auteur

Michelle Slootweg

Michelle werkt als orthopedagoog, schoolbegeleider, arrangementenbegeleider en dyslexiebehandelaar bij ZIEN in de Klas. Haar werkwijze is oplossingsgericht, coachend op het proces en voortbouwend op wat er al is. Dit is iets wat voortkomt uit haar talent ‘Van A naar Beter’. Met plezier samenwerken met kinderen, ouders en onderwijsprofessionals is voor Michelle het allerbelangrijkste. 

Je koopt de Doelenwijzer in onze webwinkel

voor slechts €14,95
WhatsApp Image 2024-01-25 at 16.24.32

Als cadeautje geven wij jou alvast de steunkaart voor de zelfinstructiemethode!

Deel dit bericht!
Diensten

Bouwen aan de veerkracht van je leerlingen!

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van de veerkracht bij leerlingen? Wij nodigen je graag uit voor onze gratis online masterclass. Je leert hoe je een veerkrachtige en positieve leeromgeving creëert en hoe je leerlingen beter leert omgaan met uitdagingen in het onderwijs en daarbuiten!

Lees verder »
Workshops
Diensten

Nieuwe ronde 4-daagse Leergang de ib’er als kc’er

Nu de ronde van februari al helemaal vol zit, gaan wij door met een nieuwe ronde. Deze ronde gaat in april 2024 van start.

Doe jij mee met de 4-daagse leergang waarin je leert hoe je de rol van kwaliteitscoördinator zo sterk mogelijk neerzet in jouw onderwijspraktijk?

Lees verder »
Blogs

Hoogbegaafdheid: De kracht van gesprekken boven diagnostiek

In ons werk als orthopedagoog krijgen wij vaak de vraag of wij diagnostiek willen doen naar hoogbegaafdheid: de ‘potentieel-HBtjes’. Vaak willen leerkrachten dit weten, zodat zij beter weten wat een kind nodig heeft om in de klas tot leren te komen. Of omdat er gedacht wordt dat een plusklas of zelfs voltijd- HB onderwijs misschien wel goed zou aansluiten bij wat dit kind nodig heeft. En daar hebben we diagnostiek voor nodig. Toch?!

Lees verder »
Producten

Doelenwijzer

Op zoek naar een handig hulpmiddel die helpt om de juiste doelen te stellen voor in je handelingsplan? Doelen waarop jij je verdere begeleiding goed op kan afstemmen? Dan is de Doelenwijzer iets voor jou!

Lees verder »