Doelenwijzer

Video afspelen

10 doelenkaarten als leidraad voor leerlingbegeleiding op maat

Op zoek naar een handig hulpmiddel dat helpt om concrete doelen te stellen in je handelingsplan? Doelen waarop jij je begeleiding goed kan afstemmen? Dan is de Doelenwijzer iets voor jou! 

banaan_geel
10 doelenkaarten voor leerkracht én leerling
banaan_rood

in een handige waaier

banaan_groen

helpt je bij het kiezen van concrete doelen

banaan_blauw

voor het opstellen van een doelgericht handelingsplan

banaantjes4

Wat is de Doelenwijzer?

De Doelenwijzer is een handig hulpmiddel bij het opstellen van handelingsplannen in de klas of tijdens individuele begeleiding. De wijzer in waaiervorm bestaat uit kaarten met doelen binnen tien verschillende thema’s. De kaarten zijn inspirerend, ze verbreden je blik en bieden houvast bij het bepalen van de verdere begeleiding.

Tien verschillende thema's

De thema’s waarbinnen de doelen zijn geformuleerd zijn: 

  • emotieregulatie
  • impulsiviteit
  • taakaanpak
  • planning en organisatie
  • metacognitie en zelfsturing
  • faalangst
  • mindset en doorzettingsvermogen
  • realistisch zelfbeeld
  • sociale vaardigheden
  • gedragsregulatie.
banaantjes (1)
banaantjes2

Doelen voor de leerling én de leerkracht/IB

Met de Doelenwijzer stel je niet alleen doelen voor de leerling, ook voor de leerkracht of begeleider zijn ondersteunende doelen geformuleerd. Zo werk je samen richting een einddoel en vergroot je de kans op succes! 

Met de steunkaart voor zelfinstructie

Naast de doelenkaarten bevat de Doelenwijzer ook een kaart die ondersteunend kan werken bij de zelfinstructiemethode van Meichenbaum. De uitgetekende stappen helpen om actief aan de doelen te werken. Het leert de leerling zijn of haar denk- en gedragspatronen te herkennen, te begrijpen, maar bovenal te veranderen!

banaantjes3
Over de auteur

Michelle Slootweg

Michelle werkt als orthopedagoog, schoolbegeleider, arrangementenbegeleider en dyslexiebehandelaar bij ZIEN in de Klas. Haar werkwijze is oplossingsgericht, coachend op het proces en voortbouwend op wat er al is. Dit is iets wat voortkomt uit haar talent ‘Van A naar Beter’. Met plezier samenwerken met kinderen, ouders en onderwijsprofessionals is voor Michelle het allerbelangrijkste. 

Je koopt de Doelenwijzer in onze webwinkel

voor slechts €14,95
WhatsApp Image 2024-01-25 at 16.24.32

Als cadeautje geven wij jou alvast de steunkaart voor de zelfinstructiemethode!

Deel dit bericht!
Downloads

Leesobservatie

Door deze checklist in te zetten tijdens een leesobservatie met een leerling, maak je heel gemakkelijk een kwalitatieve analyse van het leesgedrag. Naast de kwantitatieve analyse, mag deze kwalitatieve analyse natuurlijk niet ontbreken wanneer je leesdoelen opstelt.

Lees verder »
Workshops
Diensten

Nieuwe ronde 4-daagse Leergang de ib’er als kc’er

Nu de ronde van april al helemaal vol zit, gaan wij door met een nieuwe ronde. Deze ronde gaat in september 2024 van start.

Doe jij mee met de 4-daagse leergang waarin je leert hoe je de rol van kwaliteitscoördinator zo sterk mogelijk neerzet in jouw onderwijspraktijk?

Lees verder »