Suzanne Jacobs

Eigenaar l Oprichter

In 2008 is ZIEN in de Klas opgericht door Suzanne Jacobs vanuit de passie om het kwetsbare kind te helpen. Goed onderwijs is daarvoor dé basis. De naam ‘ZIEN’ komt voort uit het idee dat ons vak bestaat uit goed kijken naar wat de leerling nodig heeft, ‘in de klas’ uit de overtuiging dat als orthopedagogen naast de leerkracht ‘in de klas’ samenwerken, wetenschappelijke inzichten ook daadwerkelijk effectief kunnen landen in de klas.

Suzanne heeft voordat ze ZIEN in de Klas heeft opgericht, gewerkt als leerkracht, ib’er en orthopedagoog in het basis- en speciaal onderwijs. De combinatie van de studies pabo en kinderpsychologie, vormde hiervoor de perfecte basis.  

Waar Suzanne in haar eentje op één school begon wordt inmiddels vast gewerkt met ruim 500 scholen en is onlangs de 100ste collega in dienst gekomen. Naar schatting zijn sinds de start meer dan een miljoen leerlingen en 56.000 leraren er gelukkiger op geworden. Daar is ze ontzettend trots op!

Het belangrijkste dat nu op de planning staat voor ZIEN in de Klas? Lezen en spelling, dat kan beter. Internationaal gezien bungelt ons land op leesmotivatie en -prestaties namelijk onderaan de ranglijst. Hiervoor heeft ZIEN een eigen methode ontwikkeld, specifiek gericht op de begeleiding van kinderen met dyslexie. Daarnaast staat het vergroten van veerkracht bij leerlingen en het laten ontdekken van hun talenten de komende tijd centraal!