Organisatieadvies

Wil jij met je school een verbeterslag maken?

Ben jij schoolleider of start je net als schoolleider op een school? Heb jij een vraagstuk of een wens voor jouw school? En wil je inzicht krijgen in hoe jij vanuit inspirerend en verbindend leiderschap je team meeneemt in toekomstgerichte schoolontwikkeling? Of heb je behoefte aan een sparringpartner die met je meedenkt en mee ontwikkelt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wij ontwikkelen graag samen een traject vanuit jullie ontwikkelvraag. Een traject waarin iedereen in zijn kracht komt te staan en waarin de verandering duurzaam is. 

interim_begeleiding

Een unieke aanpak

Onze begeleiding creëert een sfeer waarin medewerkers gemotiveerd zijn om te groeien, te innoveren en uitdagingen met vastberadenheid aan te gaan.

Originele werkvormen

Wij gebruiken innovatieve en originele werkvormen die de verbeelding stimuleren, het leren en ontwikkelen leuk maken en de betrokkenheid vergroten, ook al doet dat soms een beetje pijn.

Op literatuur gebaseerd

We werken o.a. veel vanuit het gedachtegoed van Michael Fullan, Andy Hargreaves, Otto Scharmer, Joanne Quinn, Peter Senge en Jan Jutten.

Onze trajecten

Individuele coaching van directeur of bestuurder

Wil jij je minder laten leiden door de waan van de dag, maar je echt richten op het geven van goed onderwijs? Heb je behoefte aan een sparringpartner die met je meedenkt en mee ontwikkelt? Met onze individuele coaching kun jij gebruik maken van een van onze ervaren schoolleiders en helpen wij jou verder te professionaliseren.
Kom in contact

Begeleiding van het MT voor een betere organisatiestructuur

Willen jullie een goede organisatiestructuur opzetten waarin het jaarplan de basis vormt? En het hele team zich verbindt aan de doelen van dit plan? Met een heldere overlegstructuur? Wij zetten dit graag samen met jullie op.
Kom in contact

Ondersteuning bij de professionele kwaliteitscultuur als succesfactor voor goed onderwijs o.a. d.m.v. inspirerende teambijeenkomsten

Willen jullie een meer professionele cultuur op school? Een cultuur waarin er met respect wordt samengewerkt? Waar gedragsverwachtingen en kernwaarden helder zijn? En waar kwaliteit en potentieel van het team optimaal worden benut? Wij gaan deze uitdaging graag aan!
Kom in contact

Visietrajecten waarin de missie, visie en kernwaarden de basis wordt van alles

Willen jullie dat de visie, missie en kernwaarden de basis vormt in jullie onderwijs? Dan gaan wij graag met jullie school op unieke wijze op zoek naar de betekenis en het waarom van deze. Wij begeleiden jullie om alle werkzaamheden, nu en in de toekomst, te toetsen in relatie tot de missie, visie en kernwaarden. Dit geeft jullie school veel meer richting en zal helpen om de positieve weg van verandering in te gaan!
Kom in contact

Kwaliteit onder de Loep; een constructieve en opbouwende audit

Willen jullie geen traditionele audit, maar wel een organisatie/cultuuronderzoek? Eén die constructief en opbouwend is? Eén die oog heeft voor de persoon erachter? Die als doel heeft om het werkplezier, werksfeer en onderwijskwaliteit te vergroten? Kies dan voor ons traject: Kwaliteit onder de Loep. Deze nulmeting geeft direct zicht op de ontwikkelkansen van jouw school.
Kom in contact

Schoolplan begeleiding op bestuursniveau

Willen jullie schoolleiders ontlasten en efficiënt met het schoolplan aan de slag? Kies dan voor schoolplanbegeleiding op bestuursniveau. Zo ervaren schoolleiders veel minder pieken in werkdruk, boeken ze tijdwinst, krijg je overal dezelfde opbouw en kwaliteit, gaan scholen van en met elkaar leren en niet onbelangrijk; voldoet alles aan de wettelijke eisen.
Kom in contact

Klanten aan het woord

Interesse?

Heb je een vraag of word je enthousiast van onze aanpak en ben je geïnteresseerd in een organisatie adviseur, interim schoolleider en/ of verandermanager van ZIEN in de Klas? We komen graag langs voor een oriënterend gesprek. Je kunt contact met ons opnemen via info@zienindeklas.nl of via 030-2437682.