Organisatieadvies

Wil jij met je school een verbeterslag maken?

Het onderwijs is continu in beweging. Veel scholen hebben de kennis en ervaring om een betekenisvolle koers te bepalen, maar hoe krijg je dat in de praktijk nu echt voor elkaar? Hoe realiseer je de doelen vanuit een sterke organisatiestructuur, professionele samenwerkingscultuur met werkplezier en dat alles met een positief effect op het leren van de kinderen in de school? Ontdek dan de inspirerende en verbindende aanpak van ZIEN in de Klas. Heb jij een vraagstuk voor jouw school? En wil je inzicht krijgen in hoe jij vanuit inspirerend en verbindend leiderschap je team meeneemt in toekomstgerichte schoolontwikkeling? Of heb je behoefte aan een sparringpartner die met je meedenkt en mee ontwikkelt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wij ontwikkelen een passend aanbod vanuit jullie vragen voor een duurzame impact binnen de schoolorganisatie. Onze belofte: het wordt een inspirerende en leerzame reis. Onze begeleiding/ trajecten zijn uniek en inspirerend voor het gehele team. We weten personen en teams te enthousiasmeren, spiegels voor te houden en patronen te doorbreken. 

interim_begeleiding

Een unieke aanpak

Onze begeleiders creëren een sfeer waarin medewerkers gemotiveerd zijn om te groeien, te innoveren en uitdagingen met vastberadenheid aan te gaan.

Originele werkvormen

Wij gebruiken innovatieve en originele werkvormen die de verbeelding stimuleren, het leren en ontwikkelen leuk maken en de betrokkenheid vergroten, ook al doet dat soms een beetje pijn.

Op literatuur gebaseerd

We werken o.a. veel vanuit het gedachtegoed van Michael Fullan, Andy Hargreaves, Otto Scharmer, Joanne Quinn, Peter Senge en Jan Jutten.

Onze trajecten

Individuele coaching van directeur of bestuurder

Met onze individuele coaching kun jij gebruik maken van één van onze ervaren schoolleiders en helpen wij jou verder te professionaliseren. Je leert je echt te richten op het geven van goed onderwijs en je minder te laten leiden door de waan van de dag. Onze adviseurs stellen zich op als echte sparringpartners en denken en ontwikkelen graag met jullie mee!
Kom in contact

Begeleiding van het MT voor een betere organisatiestructuur

Met onze MT begeleiding werken wij samen aan een goede organisatiestructuur waarin het jaarplan de basis vormt. Een jaarplan met doelen waaraan het hele team zich kan verbinden en waar de overlegstructuur helder is.
Kom in contact

Ondersteuning bij de professionele kwaliteitscultuur als succesfactor voor goed onderwijs o.a. d.m.v. inspirerende teambijeenkomsten

Ook helpen wij scholen in het versterken van de professionele cultuur. Wij werken samen aan een cultuur waar de gedragsverwachtingen en kernwaarden helder zijn. En waar kwaliteit en potentieel van het individu binnen een team optimaal worden benut. Onze organisatieadviseurs weten als geen ander personen en teams te enthousiasmeren, spiegels voor te houden en patronen te doorbreken!
Kom in contact

Visietrajecten waarin de missie, visie en kernwaarden de basis wordt van alles

Met onze visietrajecten ga je samen met de organisatieadviseur(s) werken aan een missie, visie en kernwaarden die inspirerend zijn, breed gedragen worden en die de basis vormen van het onderwijs. Op unieke wijze gaat het team op zoek naar de betekenis, het waarom en de waarden voor de school. De organisatieadviseurs begeleiden jullie om alle ontwikkelingen, nu en in de toekomst, te toetsen in relatie tot de missie, visie en kernwaarden. Dit geeft jullie richting voor een duidelijke koers en strategie voor de toekomst, waarin idealen en ambities verwerkt zijn.
Kom in contact

Kwaliteit onder de Loep: een constructieve en opbouwende audit

Kwaliteit onder de Loep is meer dan een traditionele audit. Het geeft inzicht in de kwaliteit binnen alle lagen of specifieke lagen van de organisatie van een school of bestuur. Een objectief en effectief onderzoek naar cultuur, visie, structuur en onderwijsproces in de school. Het onderzoek heeft oog voor de persoon erachter en streeft ernaar de onderwijskwaliteit, het werkplezier en de werksfeer te vergroten. De onderzoeken binnen de loep kunnen in het geheel afgenomen worden, maar ook op deelgebieden; daar waar extra inzoomen nodig is. De onderzoeker/ adviseur maakt een rapportage welke inzicht geeft in de kwaliteiten, talenten en ontwikkelkansen van de school (en/ of bestuur) en geeft daarbij aanbevelingen, waar een school concreet mee verder kan.
Kom in contact

Schoolplan begeleiding op bestuursniveau

Met de schoolplanbegeleiding op bestuursniveau ontlast je schoolleiders en ga je efficiënt met het schoolplan aan de slag. Hiermee ervaren schoolleiders minder pieken in werkdruk, boeken ze tijdswinst, krijg je overal dezelfde opbouw en kwaliteit, gaan scholen van en met elkaar leren en niet onbelangrijk; voldoet alles aan de wettelijke eisen.
Kom in contact

Klanten aan het woord

Interesse?

Heb je een vraag of word je enthousiast van onze aanpak en ben je geïnteresseerd in een organisatie adviseur, interim schoolleider en/ of verandermanager van ZIEN in de Klas? We komen graag langs voor een oriënterend gesprek. Je kunt contact met ons opnemen via info@zienindeklas.nl of via 030-2437682.