Anneke Buist

Onderwijsadviseur l Interim IB

Anneke Buist werkt als interim IB en schoolbegeleider bij ZIEN in de Klas.  Anneke heeft 16 jaar gewerkt in het basisonderwijs als leerkracht en vooral als ib’er. Na het volgen van de Master Pedagogiek aan de HU maakt ze de overstap in 2023 – 2024 naar ZIEN in de Klas als Interim IB, schoolbegeleider en onderwijskundig adviseur.

Gelukkige klassen en alle leerlingen ZIEN past bij haar eigen waarden. Kinderen verdienen het om gezien te worden en zich optimaal te kunnen ontwikkelen; daar zet zij zich graag voor in.

Door goed te luisteren en in contact te zijn met de ander legt Anneke verbinding tussen de gestelde ondersteuningsvraag en de route naar een aanpak of oplossing.  Anneke brengt graag rust, geeft ruimte aan het proces dat er is. Er mag tijd zijn voor stilstaan, kijken  en reflecteren. Door vanuit rust en ruimte naar een situatie te kijken zorgt Anneke voor ontspanning. Het vraagstuk dat er ligt, krijgt vervolgens de aandacht die het verdient!

Kenmerkend voor Anneke is het luchtig maken van de dingen, planmatig werken aan de ontwikkeling en vanuit kennis zoeken naar de volgende stap.

Contact