Opleiding Specialist Leren in het onderwijs

Als school heb je een duidelijke maatschappelijke opdracht: Ervoor zorgen dat ieder kind zo optimaal mogelijk tot leren komt. Hoe komt het dan dat we het in het onderwijs zo weinig hebben over hoe leren écht werkt en wat dit betekent voor onze praktijk? Hoe waardevol zou het zijn als ieder teamlid op jouw school weet hoe leren werkt en deze kennis kan vertalen naar werkzame didactische principes voor in de klas? Je leert het allemaal in de opleiding Specialist Leren. En dat niet alleen! Je krijgt ook nog eens onze Wijzer in Leren cadeau! 

Over de Opleiding specialist leren

Deze opleiding Specialist Leren is voor teamleden met een passie voor de wetenschap rondom leren. In 4 dagen diepen we de cognitieve leerpsychologie uit en vergroten we jouw kennis van het écht goed lesgeven. Je leert meer over effectieve didactische principes en hoe deze er in de dagelijkse praktijk uitzien. Bovendien leer je gedegen onderzoek doen, zodat je een kartrekker kunt zijn in het evidence informed werken op school. Daarnaast leren we je hoe je op een effectieve manier klassenbezoeken kunt doen en hoe je constructieve nagesprekken voert.

De trainers

Marjolein Roozendaal en Sylke Vreeswijk werken als senior onderwijsadviseur en interim intern begeleider/kwaliteitscoördinator bij ZIEN in de Klas. Zij coachen en scholen leerkrachten, IB/KC’ers, directeuren en schoolteams en verzorgen de opleiding: De intern begeleider als kwaliteitscoördinator. Samen schreven zij de Wijzer in Leren. De Wijzer in Leren vertaalt de wetenschappelijke kennis over leren naar de praktijk.

Marjolein Roozendaal

Sylke Vreeswijk

Kies uit 1 van deze 2 opties

Januari 2025 (overdag)

Januari

2025
4 dagen
  • 16 januari
  • 13 februari
  • 3 april
  • 15 mei

Maart 2025 (Avond)

Maart

2025
4 dagen
  • 20 maart
  • 17 april
  • 22 mei
  • 19 juni
Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze opleiding? Dan kun je contact met ons opnemen via info@zienindeklas.nl of via 030-2437682.