Katja van Heerde

Onderwijsadviseur l Interim IB

Katja werkt als Interim Intern Begeleider en onderwijsadviseur bij Zien in Klas. Katja is haar onderwijscarrière begonnen als groepsleerkracht in verschillende leerjaren, maar had de behoefte om haar leerlingen meer onderwijs op maat te kunnen bieden. Daarom heeft ze ook een tijd gewerkt als Remedial Teacher. De afgelopen jaren is ze werkzaam geweest als Intern Begeleider. Naast haar werk als Intern Begeleider heeft Katja ook ervaring opgedaan in het geven van verschillende trainingen. Zoals trainingen over Executieve Functies en Groeimindset. 

Katja denkt graag in kansen en mogelijkheden. Ze kijkt naar de talenten van de leerkracht en zet deze in om de leerlingen goed te kunnen ondersteunen. Het talent woord van Katja is “de verbinder”. Zij verbindt graag en probeert de verschillende belangen in evenwicht te brengen, maar ze zal daarbij ook de behoefte van de verschillende betrokkenen respecteren. Katja streeft naar een win-win situatie waar ook de langetermijneffecten voor alle partijen in worden meegenomen. 

Daarnaast heeft Katja de overtuiging dat ieder kind recht heeft op gelijke kansen in het onderwijs. En daarbij vindt ze, dat voor gelijke kansen soms een ongelijke aanpak nodig is!