Katja van Heerde

Onderwijsadviseur l Interim IB

Katja werkt als Interim Intern Begeleider en onderwijsadviseur bij ZIEN in Klas. Katja is haar onderwijscarrière begonnen als groepsleerkracht in verschillende leerjaren, maar had de behoefte om haar leerlingen meer onderwijs op maat te kunnen bieden. Daarom heeft ze ook een tijd gewerkt als Remedial Teacher. De afgelopen jaren is ze werkzaam geweest als Intern Begeleider. Naast haar werk als Intern Begeleider heeft Katja ook ervaring opgedaan in het geven van trainingen over Groeimindset. Een mooi onderwerp wat mooi aansluit bij haar visie op leren en ontwikkelen; iedereen kan nieuwe dingen leren en iedere stap in je ontwikkeling is er één!

Katja vindt het belangrijk zelf ook goed op de hoogte te zijn van de nieuwste onderwijsontwikkelingen en te blijven leren. Daarom volgt ze regelmatig nieuwe opleidingen en cursussen.   

Katja denkt graag in kansen en mogelijkheden. Ze kijkt naar de talenten van de leerkracht en zet deze in om de leerlingen goed te kunnen ondersteunen. Daarnaast heeft Katja de overtuiging dat ieder kind recht heeft op gelijke kansen in het onderwijs. En daarbij vindt ze, dat voor gelijke kansen soms een ongelijke aanpak nodig is!