Elementor posts

Downloads

Leesbingo

Vakantie leesbingo is een leuke download om van lezen een avontuur te maken. Waar ga jij lezen? In bad? Onder de tafel? Naast de bank? BINGO!

Read more ▸
Diensten

NIEUW – Opleiding Teamkracht voor schoolleiders

Ontdek de kracht van leiderschap met onze opleiding Teamkracht! Tijdens deze praktische opleiding leer je hoe je een levende missie en visie creëert die je team echt inspireert en motiveert. Je werkt aan een cultuur van samenwerking en vertrouwen en je leert omgaan met uitdagingen in jouw team.

Read more ▸
Boekengesprek stimuleren
Downloads

Wat is waar?

Met deze vragenkaartjes leren kinderen hun eigen boek en dat van een klasgenootje beter kennen. Zo stimuleer je het boekengesprek!

Read more ▸
leesmotivatie versterken
Diensten

Versterk de leesmotivatie van jouw groep!

Wil jij volgend schooljaar aan de slag met het vergroten van de leesmotivatie van jouw leerlingen? In de masterclass ‘𝑽𝒆𝒓𝒔𝒕𝒆𝒓𝒌 𝒅𝒆 𝒍𝒆𝒆𝒔𝒎𝒐𝒕𝒊𝒗𝒂𝒕𝒊𝒆 𝒗𝒂𝒏 𝒋𝒐𝒖𝒘 𝒈𝒓𝒐𝒆𝒑’ nemen we je mee in de 5 meest effectief bewezen principes die leesmotivatie bevorderen. We bespreken wat dit kan betekenen voor jouw onderwijspraktijk. Na deze masterclass heb jij inspiratie en ideeën voor het 𝗲𝘃𝗶𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗲𝗱 𝘄𝗲𝗿𝗸𝗲𝗻 aan het versterken van de leesmotivatie van jouw groep!

📅 16 september 2024

🕐 19.30 – 20.30

👉 Schrijf je in: https://zienindeklas.nl/inschrijven-leesmotivatie-versterken/

Read more ▸
Floor Stolwijk blog over lezen
Blogs

Het gouden plankje voor meer leesmotivatie

Het viel me pas op de derde dag op. Bart kwam de klas binnen, ging meteen op zijn plek zitten en dook in zijn boek, veel rustiger dan normaal. Onlangs hadden we schoolbreed besloten om elke ochtend, allemaal, het eerste half uur te lezen. Alle kinderen en alle leerkrachten zouden de eerste 30 minuten van de dag besteden aan vrij lezen of voorlezen. Veel kinderen vonden dit leesmoment heerlijk. Wat een ontspannen start van de dag! Maar Bart leek minder enthousiast. Hij liep steeds heen en weer naar de schoolbibliotheek en was tijdens het lezen meer bezig met zijn laatje en tafelgroepje dan met het boek. Tot deze week. Er was iets veranderd…

Read more ▸
Producten

Ontdek nu de Wijzer in Leesmotivatie

De Wijzer in Leesmotivatie is een praktisch hulpmiddel, waarmee je op 4 verschillende niveaus (team, groep, leerling en met ouders) de leesmotivatie vergroot. In de Wijzer in Leesmotivatie staan we stil bij de 5 meest effectief bewezen principes die leesmotivatie bevorderen, ook wel motivatiebehoeften genoemd.

Ook als er (nog) geen schoolbrede visie op leesbevordering ligt, kan een leerkracht direct aan de slag. Of je nou als ib’er/kc’er, als leerkracht of als directeur de Wijzer in Leesmotivatie aanschaft, iedereen kan érgens beginnen. Je zult zien dat jouw inzet effect zal hebben en dat jouw enthousiasme zich zal verspreiden als een olievlek.

Read more ▸

Gedrag

Een kind komt pas goed tot leren komt als het zich veilig voelt en het welbevinden goed is. Het is voor scholen van essentieel belang om naast aandacht voor de didactiek ook aandacht te hebben voor gedrag, de sociaal-emotionele ontwikkeling en de sociale veiligheid. Soms verloopt dit lastiger. Vanuit ZIEN in de Klas, hebben wij meerdere mogelijkheden om scholen bij deze soms complexe vraagstukken te ondersteunen. Dit kan zowel op leerling, groeps- als schoolniveau.

Workshops en trajecten

Workshops en trajecten Home | Scholing PO | Wij bieden workshops en trajecten voor leraren, ib’ers en schoolteams. De concrete invulling is altijd op maat.

Intelligentieonderzoek

Snel naar Wat bieden wij Onze werkwijze Kom in contact Clear Search Beter zicht op de mogelijkheden van uw zoon of dochter? ZIEN in de