Sara Weerheijm

Psycholoog I.O.

Sara is werkzaam als psycholoog i.o. bij ZIEN in de Klas. Na haar bachelor Psychologie heeft ze 2 jaar ervaring opgedaan voor de klas, tijdens een opleiding tot biologiedocent in het VO. Omdat de psychologie en het welbevinden van haar leerlingen haar toch meer bezig hielden dan het lesgeven, is ze van koers veranderd en is ze de master Klinische Ontwikkelingspsychologie gaan doen. Nu zit ze precies op haar plek: op de grens tussen onderwijs en welbevinden, die hand in hand gaan. Haar ervaring voor de klas is voor haar een waardevolle toevoeging om ook het perspectief van de docent te kennen. 

Ook heeft Sara ervaring als Begeleider Passend Onderwijs op een VO school. In die functie helpt zij de basisondersteuning op de school te versterken, en denkt ze samen met de leerling, ouders en docenten over passende ondersteuning voor de leerling. 

Sara krijgt energie van het samen komen tot een effectieve aanpak of oplossing. Of dat nu met een leerling of met een docent is. Ze heeft een sterke groei-mindset en stimuleert dit, met een beetje humor, bij de mensen met wie ze werkt. “Je kan het altijd proberen” is haar motto.